Informatie over de DWO

Hier leest u hoe u de DWO kunt gebruiken. U heeft vrij toegang tot veel van het materiaal. Daarnaast biedt een DWO-abonnement tal van extra mogelijkheden.

Wat is de DWO?

Veel applets zijn opgenomen in de Digitale Wiskundeomgeving (DWO). Het werk van leerlingen blijft dan bewaard en docenten kunnen eigen modules samenstellen en werk van leerlingen bekijken en registreren.

Maak kennis met de DWO

Als gast kunt u snel kijken wat de DWO aan activiteiten te bieden heeft. Start de DWO en log in als gast:


De DWO-activiteiten (applets) zijn geordend in modules, die weer geordend zijn in mappen. Blader er doorheen, klik op modules of activiteiten en zie wat voor materiaal er allemaal is. Een deel van het materiaal is direct voor de DWO ontwikkeld, een ander deel is ontwikkeld in projecten van het Freudenthal Instituut en later vrij beschikbaar geworden.
DWO-modules



Maak een account voor de DWO

Als u wilt dat uw werk in de DWO wordt opgeslagen, dan heeft u een account nodig voor de DWO. Die kunt u zelf (gratis) maken. Dat gaat zo: Start de DWO en klik op aanmelden:


Vul het formulier in. U kiest zelf een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u bij elk bezoek aan de DWO inlogt. Omdat het werk dan bewaard blijft, is de DWO nu een eigen webbased werkboek geworden dat u overal kunt gebruiken waar u een internetverbinding heeft.


Een schoolabonnement voor de DWO

Voor gebruik binnen een school heeft de DWO nog veel meer te bieden.
  • Docenten krijgen een account met extra rechten binnen de DWO. Hiermee kunnen ze klassen maken en aan de leerlingen van die klassen specifieke modules beschikbaar stellen.
  • Docenten kunnen het werk van hun leerlingen in detail bekijken.
  • Via klassenoverzichten is in één oogopslag zichtbaar wat leerlingen hebben gedaan.
  • Docenten kunnen de modules in de DWO naar eigen inzicht aanpassen.
  • Docenten kunnen zelf eigen digitaal materiaal voor hun leerlingen ontwikkelen met behulp van de DWO-auteursomgeving.
  • Het is mogelijk om digitaal materiaal uit te wisselen met andere scholen.
  • Een schoolaccount biedt de mogelijkheden voor digitaal toetsen.
Voor deze extra faciliteiten is een DWO-abonnement nodig. Voor een relatief laag bedrag (vanaf € 250,- per jaar) hebben alle leerlingen en docenten van een school een eigen account.
leerlingresultaten