Wiki reken-wiskundeonderwijs:Gebruikersportaal

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Versie op 4 jul 2011 19:42 van Uwlan101 (Overleg | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemene informatie

Deze pagina bevat informatie voor gebruikers van de Wiki Reken-wiskundeonderwijs.

Je vindt hier een pagina met algemene informatie over deze wiki (zie ook de link onderaan deze pagina).

Je vindt hier een lijst met de meest recente wijzigingen aan deze wiki (zie ook de links links op deze pagina).

Je vindt hier een lijst met gebruikers van deze wiki.

Informatie over het bewerken van een pagina

Als je informatie wilt wijzigen, zorg dan allereerst dat je bent ingelogd. Klik daartoe rechtsbovenin het scherm op "aanmelden". Kies een gebruikersnaam en wachtwoord en onthoud dat.

Klik op "bewerken" bovenin het scherm van de pagina die je wilt bewerken, en je zult een bewerkingsscherm zien verschijnen. Breng daarin je wijzigingen aan, geef een korte samenvatting van je wijzigingen onderaan en klik op "Pagina opslaan". De knop "Bewerking ter controle bekijken" is een goede mogelijkheid om de pagina terug te zien voordat deze bewaard wordt.

Het kan handig zijn om de pagina toe te voegen aan je volglijst. Als je dan op een later moment op "volglijst" klikt (rechtsbovenin), krijg je alle recente wijzigingen aan pagina's op jouw volglijst te zien. Vink hiertoe het vakje bij "Volg deze pagina" aan. Je kunt overigens elke willekeurige pagina op je volglijst zetten door te klikken op "volgen", bovenaan de pagina.

Tips voor het bewerken van een pagina

Wil je linken naar een andere pagina in de wiki, gebruik dan dubbele rechte haken (dus ]] en [[). Klik op een wiki-pagina op "bewerken" om te zien hoe dit er in het bewerkingsscherm uit hoort te zien.

Wil je linken naar een plek buiten de wiki, dan vermeld je de complete link. Vergeet "http://" niet! Dus http://www.nrc.nl verwijst naar de website van de NRC. Als je enkele vierkante haken (dus ] en [), een spatie en een omschrijving toevoegt, dan verschijnt die omschrijving in je tekst, dus als je [http://www.nrc.nl de website van de NRC] typt in het bewerkingsscherm, zal er in de tekst de website van de NRC staan.

Als je een document toe wilt voegen, kopieer en plak de tekst dan in het bewerkingsscherm, zodat het onderdeel van de wiki-tekst wordt.

Overige opmerkingen

Klik vaak bij diverse artikelen op "bewerk", om te zien hoe andere artikelen er in het bewerkingsscherm uitzien. Bijvoorbeeld om te zien hoe je koppen aanmaakt, of vet gedrukte tekst.

Wijzig vrijelijk, want alles kan ook weer ongedaan gemaakt worden.

Ga op een verantwoordelijke wijze met deze wiki om, en ga er bij andere gebruikers vanuit dat ook zij te goeder trouw handelen en wijzigen.

Meer hulp

Wil je meer hulp? Zolang het over het bewerken van deze wiki gaat en niet over inhoudelijke zaken op het gebied van reken-wiskundeonderwijs, mag je een berichtje plaatsen op de overlegpagina van gebruiker Mark Uwland. Ik zal dan proberen om je zo snel mogelijk te antwoorden (al dan niet met hulp van anderen), op diezelfde pagina.

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE