TechniekTalent

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Versie op 9 jan 2018 20:40 van Mas (Overleg | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern * TechniekTalent (english)

Inhoud

Algemeen

  • TechniekTalent.nu wil meer instroom van jongeren in technische opleidingen en beroepen realiseren
  • Ondersteund door ongeveer alle opleidingsfondsen uit het beroepsonderwijs e.a.

Achtergrond

  • website, januari 2018

TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Het is ons doel om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. TechniekTalent.nu doet dit samen met schoolleiders, decanen, docenten en leerkrachten én technische bedrijven. Door hen te inspireren, te adviseren en te faciliteren met kennis over integratie van techniek en technologie in het funderend onderwijs, en door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren.


Heldere beeldvorming Veel jongeren blijken geen duidelijk beeld te hebben bij 'Techniek'. Daarom wil TechniekTalent.nu werk maken van heldere beeldvorming en zorgen dat jongeren geïnteresseerd raken in een technische studie en beroep. Bijvoorbeeld via techniekwedstrijden en Ambassadeurs van de Techniek die middelbare scholen bezoeken. Techniektalent heeft een beeldbank.

Samenwerking De werving van vrouwen, meisjes en allochtonen is daarbij een belangrijke doelstelling: zij zijn nog altijd ondervertegenwoordigd. TechniekTalent.nu wil ook werken aan talentbehoud en de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven in de regio bevorderen. En gezamenlijk optrekken richting basisonderwijs onder het motto: 'Jong geleerd, oud gedaan'.

TechniekTalent en rekenen-wiskunde

Op de website staan voorbeelden van activiteiten (met foto's) van techniek tijdens rekenen en taal (op SBO de Tweern in Goes).

Verwijzingen

Versies van dit document

  • 20180109, update
  • 20130108, fiteam
Persoonlijke instellingen
GOOGLE