Sumz

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Algemeen

Sumz is een spelletje dat een klein beetje lijkt op Tetris.

sumz.jpg

Er vallen rijtjes van 3 blokken met getallen naar beneden. Je bedient de vallende blokken met de pijltjestoetsen net als bij tetris. Met de spatiebalk valt een rijtje versneld naar beneden. Het doel is ze zo te laten vallen dat twee of meer getallen horizontaal of verticaal opgeteld het getal dat bovenaan staat (in de eerste levels is dit steeds 10) vormen, dan verdwijnen ze. Elk level begint met het speelveld waarin al een aantal cirkels met getallen staat. Als al die getallen verdwenen zijn is het level gehaald.

je kunt het spel spelen door maar zonder nadenken de rijtjes te laten vallen. Om te winnen is het handig dat je snel rijtjes getallen onder de 10 kunt optellen en handige combinaties kunt maken die samen 10 opleveren.

Bij de games van wellgames.com speel je on-line met een tegenstander. De tegenstander is iemand die tegelijk hetzelfde spel speelt. Het spelverloop van de tegenstander is zichtbaar. Wie het eerst het level haalt krijgt de punten van de tegenstander als bonus. Voor elk level wordt een nieuw tegenstander gezocht.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE