Reken VOort - havo c&m

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Versie op 14 dec 2008 21:13 van 131.211.85.88 (Overleg)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

Project van NVvW (via VVVO) in opdracht van OCW, met ondersteuning van FIsme.

  • looptijd: 1 november 2008 - 1 juli 2010 (20 maanden)

Personen

  • Michiel Doorman (Fi)
  • Kees Lagerwaard (NVvW)

Probleemstelling

Veel havo leerlingen in het profiel C&M opteren voor een studie aan de Pabo. Vanaf 2007 is wiskunde voor dit profiel echter niet meer een verplichting. Het ontbreken van rekenwiskundeonderwijs in de twee laatste jaren van de havo zal voor deze leerlingen een natuurlijke drempel opwerpen voor studiesucces aan de Pabo, maar ook voor andere studierichtingen, zoals HBO-V, waarvoor de nodige rekenvaardigheid vereist is.

Oplossingsrichting

Het voorstel is een rekenprogramma te ontwikkelen, tenminste toegesneden op de Pabo, en bijbehorende SE-toetsing om de hierboven genoemde drempel te verlagen. De materialen van dit programma sluiten aan bij de referentieniveaus voor rekenen van de commissie Meijerink. Dit pakket zou mogelijk binnen het vrije deel van het profiel C&M kunnen worden gekozen door leerlingen die geen wiskunde meer volgen. Afhankelijk van beschikbare docenttijd kan het materiaal onder begeleiding van een docent of anders voornamelijk in zelfstudie worden doorgewerkt.

Verwijzingen

Versies van dit document

  • 20081214, bericht in de wiskunde ebrief
Persoonlijke instellingen
GOOGLE