Mini-game

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Versie op 10 jul 2013 05:38 van Mas (Overleg | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* Mini-game (english)

Algemeen

De term 'mini-game' is oa gebruikt door marc prensky (2005) in zijn artikel: In educational games, size matters. In dit artikel noemt hij mini-games 'trivial' en hij onderscheidt ze van complexe games.

Met mini-games worden kleine meest puzzleachtige spelletjes bedoeld, die veelvuldig te vinden zijn op spelletjeswebsites als Spele.nl, Gamie, Zylom en Minigame.nl.

Ook binnen grotere spellen komen mini-games voor. Zo bevatten bijvoorbeeld games uit de Super Mario serie minigames (zie bijv Mario Party), en ook een internetspel als het online roleplaying game Runescape kent minigames. Wikipedia noemt in de definitie van mini-game uitsluitend dit soort 'binnen-game-spelletjes': "Een minigame is een klein computerspel binnen een groot spel. Een minigame is altijd kleiner of eenvoudiger dan het spel waarin het zich bevindt."

Een interessante onderzoeksvraag is welke kenmerken (grote) games en mini-games gemeen hebben en op welke punten ze essentieel van elkaar verschillen. Ook is het interessant design-principles te vergelijken.

Verwijzingen


Versies van dit document

  • 20130710, elwier alert
  • 20080613, wikiteam
Persoonlijke instellingen
GOOGLE