Jet-Net

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Versie op 26 jan 2015 11:52 van Root (Overleg | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern * Jet-Net (english)

Inhoud

Algemeen

Jongeren en Technologie Netwerk

Achtergrond

Nederland wil een vooraanstaande plaats innemen in de kenniseconomie. Dat lukt alleen met voldoende hoogopgeleide technologen. Het probleem is dat te weinig jongeren kiezen voor een exacte opleiding.

Jongeren hebben vaak een stereotiep beeld van beroepen die een hogere bèta of technische opleiding vereisen. Bovendien komen ze in het huidige onderwijs te weinig in aanraking met de praktijk en sluiten de exacte vakken onvoldoende aan op de belevingswereld van jongeren.

Jet-Net wil het tij keren. Jet-Net maakt het mogelijk dat havo/vwo-scholen en bedrijven samen contextrijke leeromgevingen ontwikkelen; uitdagende activiteiten op het snijvlak van onderwijs en bedrijfsleven.

Zo ervaren leerlingen dat techniek uitdagend, zinvol en maatschappelijk relevant is. En zien ze met eigen ogen dat je in de techniek een goede en interessante baan kunt vinden.

Jet-Net masterclasses

In 2014-2015 worden masterclasses georganiseerd voor beta-docenten. Zie dit youtube filmpje: http://www.youtube.com/embed/z5Lhvxtc53k

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE