In Balance

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

  • Europees rekenproject: In Balance
  • Bevorderen van Gecijferdheid bij volwassenen
  • Penvoerder: ROC Midden Nederland
  • Product: Eindrapport (juni 2011)

Achtergrond

Op donderdag 4 en vrijdag 5 december 2009 vond in Nieuwegein en Utrecht de startconferentie plaats in aanwezigheid van de Europese partners. Naast ROC Midden Nederland doen Hogeschool Utrecht en (onderwijs)organisaties uit Oostenrijk, Hongarije, Engeland, Spanje en Finland mee. Deelnemer vanuit Hogeschool Utrecht is dr. Mieke van Groenestijn, lector gecijferdheid. Het ROC Midden Nederland was eerder betrokken bij de ontwikkeling van de Nederlandse rekenmethode In Balans.

In Balance brengt de Europese 'best practices' bij elkaar. Anders dan bij 'schools' rekenen gaat het om functionele vaardigheden, om in verschillende omstandigheden binnen verschillende contexten goed te kunnen functioneren. Het project zal verschillende resultaten opleveren:een methodologie en een 'framework' voor gecijferdheid bij volwassenen (in lijn met CQAF); een online 'tool' voor de betrokken partners om materiaal te kunnen aanpassen; een beoordelingsinstrument voor niveau en voortgang van de leerder; een digitaal forum voor advisering en ondersteuning door experts; een handboek.

In Balance is een Europees Grundtvig-project dat deel uitmaakt van het programma Lifelong Learning van de Europese Commissie.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE