Canadees vermenigvuldigen

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Versie op 15 apr 2013 19:10 van Root (Overleg | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Algemeen

  1. Dit spel speelt u één tegen één, één tegen twee of twee tegen twee.
  2. In de 6x6-tabel wordt gespeeld met munten van 2 en 10 cent. De ene partij speelt met de munten van 2 cent, de andere met de muntjes van 10 cent. Onder de tabel staan de getallen 1 tot en met 9 in hokjes. Daarbij horen twee fonkelaars.
  3. Je wint het spel als je in de 6x6-tabel als eerste vier hokjes op een rij hebt veroverd. De richting van de rij mag horizontaal, verticaal of diagonaal zijn.
  4. Als je aan de beurt bent, probeer je een hokje van de 6x6-tabel te veroveren met een vermenigvuldiging van twee getallen. Die getallen staan in de hokjes onder de tabel en worden bedekt door de twee fonkelaars. Op een veroverd hokje in de 6x6-tabel leg je een muntje.
  5. Als je aan de beurt bent mag je maar één fonkelaar verplaatsen. Alleen degene die begint mag beide fonkelaars op een getal zetten. De fonkelaars mogen op hetzelfde getal staan. Je hoeft bij het verplaatsen van een fonkelaar niet te kiezen voor een vakje dat grenst aan het vorige vakje waar de fonkelaar stond.
  6. De spelers bepalen samen wie er begint.

screenshot_color_nl.jpg


Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE