Barney

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern


Inhoud

Algemeen

Een spel van RekenWeb welcome.gif


Observaties van leerkrachten

1-4-2006, gerard

Elke vrijdagmiddag kennen we het Zelfstandig-werken-op-vrijdag in m'n klas.

Een vjftiental opdrachten moeten dan in een aantal weken worden afgewerkt.

Hierbij uiteraard ook rekenopdrachten, ook op de computer.

Een dankbare is het "playing darts"

Twee personen spelen dit spel, waarbij ze zelf steeds het gescoorde van het totaal moeten afhalen en op 't laatst precies op 0 uit komen.

Spel te vinden op kennisnet--groepen 7/8--vak:rekenen.


-- 3-4-2006, jeannette

Ik gebruik spelletjes zoals 'flippo' en 'barney' (beide van het wisweb) ook wel ter afsluiting van een computerles: degenen die snel klaar zijn met bijv. de kruisende en snijdende lijnen van Epn, mogen zo'n spelletje gaan doen en dat doen ze dan met graagte!

Darts@school

De Nederlandse Dartsbond presenteerde op 26-9-2007 een lespakket om kinderen spelenderwijs te laten hoofdrekenen. Darten is optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen tegelijk. Hoofdrekenen dus. Het idee is o.a. afkomstig uit Engeland, waar het dartspel al eerder uitgeprobeerd is als onderwijsmethode.

Het vrij saaie hoofdrekenen wordt tijdens de lessen in een zeer attractief “darts” jasje gestoken, waardoor het erg leuk wordt om er mee aan de slag te gaan. Zo wordt het hoofdrekenen op een interessante manier geoefend en maken de leerlingen kennis met de vele rekenmogelijkheden binnen de dartsport.

Het lespakket voor groep 7 en 8 bestaat uit drie lessen in de klas en een in de gymnastiekles.


Verwijzingen

Persoonlijke instellingen
GOOGLE