BPS

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Versie op 15 feb 2016 18:38 van Mas (Overleg | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

  • Beta Profielen in het Studiehuis
  • Project 1997-2001

Achtergrond

De volledige naam van het project is het Project Bèta-Profielen in het Studiehuis, afgekort: het BPS-project. Dit was een gezamenlijk project van de vakgroepen natuurkunde-, scheikunde- en biologiedidactiek, het Freudenthal Instituut voor wiskundeonderwijs en het IVLOS, die samenwerken in het Freudenthal instituut voor Didactiek van Wiskunde en Natuurwetenschappen (FIsme) van de Universiteit Utrecht. Het Centrum voor Didactiek van Wiskunde en Natuurwetenschappen (voorheen CDß) werkte in 1997/98 in dit project samen met twee projectscholen, de KSG De Breul te Zeist en de RSG Broklede te Breukelen.

Het BPS-project (1997-2001) stelde zich tot taak het in samenwerking met docenten vormgeven en optimaliseren van het onderwijs en de didactiek van wiskunde en natuurwetenschappen in 'het studiehuis': de vernieuwde Tweede Fase van het voortgezet onderwijs, in het bijzonder van het vwo. Daarbinnen richtte het project zich met name op het bevorderen van de actieve en zelfstandige rol van de leerlingen en de afstemming van de exacte vakken op elkaar in de profielen Natuur en Gezondheid (N&G) en Natuur en Techniek (N&T). Het gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) in de exacte vakken was daarbij een aandachtspunt.

Uitvoerenden

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE