Wiskundeleraar in Onderzoek

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

(Doorverwezen vanaf Wikundeleraar in Onderzoek)
Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

  • Maatregel 2015 voor wiskundeleraren aan Nederlandse middelbare scholen die graag hun kennis willen opfrissen.
  • Dit kan door middel van één dag per week (voor 6 tot 12 maanden) onderzoek uit te voeren bij een wiskunde-instituut met betrekking tot fundamenteel, toegepast of didactisch onderzoek.
  • Uitvoering: STEM Teacher Academy en NWO

Achtergrond

  • website, juni 2015

Internationaal gezien heeft Nederland in de wiskunde een uitstekende reputatie. Het aantal studenten dat aan een wiskundeopleiding begint stijgt. De sterke positie van het Nederlandse wiskundeonderzoek wordt echter bedreigd. In het rapport "Mathematical sciences and their value for Dutch economy" (Deloitte) wordt de bijdrage van de wiskunde aan de Nederlandse economie aangetoond maar wordt ook de zorg geuit over genoeg en goed opgeleide wiskundigen in de toekomst. Voor de wiskunde is het van belang dat er in de toekomst voldoende gekwalificeerde onderzoekers zijn die hun weg vinden in de maatschappij.

NWO-EW is op verschillende fronten bezig om op bovengenoemde punten verbetering tot stand te brengen. Een belangrijk punt raakt zowel de middelbare scholen, als het onderzoek, namelijk de onbekendheid van leraren met het klimaat aan de universiteit i.h.b. met het onderzoek.

Met deze call willen de STEM Teacher Academy en NWO-EW docenten een impuls in hun ontwikkeling geven die zal uitstralen naar hun leerlingen.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE