WINST

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

Winst staat voor wiskunde, natuur/scheikunde in de sector techniek.

Het project Winst voor het vmbo was een samenwerkingsproject van het Freudenthal instituut en de SLO. Het Winst-project werd mede gefinancierd door Axis en het ministerie van OCW.

Vanaf augustus 2003 is WINST een steunpunt bij het Freudenthal instituut voor docenten wiskunde/nask en beroepsgerichte vakken.

Dit steunpunt heeft als doelstelling het aantrekkelijker en toegankelijker maken van het onderwijs in de sector techniek door samenhang aan te brengen tussen de algemene vakken wiskunde, nask en de beroepsgerichte vakken.

Rondom authentieke contexten uit de beroepspraktijk ('bedrijfscontexten') worden onderdelen uit de wiskunde, natuur/scheikunde en beroepsgerichte vakken geïntegreerd. Dit gebeurt in de eerste plaats voor klas 3 en 4 van de beroepsgerichte leerwegen. Het lesmateriaal zal ICT-toepassingen bevatten.

Website

De externe website kent de volgende bezoekersaantallen.

Op de site wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • computerspellen
  • praktijkopdrachten
  • wiskundeprestaties
  • lesideeën.

Op zich is dit een handige indeling. Wellicht dat het goed is dat er in de interface meer zoekmogelijkheden worden ingebouwd, zoals deze gebruikt worden bij WisSci (Scenario5).

Aanbiedingsvorm materiaal

Elk onderdeel op de website wordt aangeboden met een 'voorblad'. Dat biedt de mogelijkheid relevante informatie in één keer in beeld te brengen. Op het voorblad - voor de leerling - staan: de opdracht kort, applet(s), bronnen en eventueel werkbladen (aanklikbaar). Door op een knop 'docent' te klikken wordt ook een korte handleiding zichtbaar.

De lesideeën uit Winst 1 hebben een afwijkende vorm - zij zijn eerder ontwikkeld -, deze zijn aanklikbaar in een matrix, waarbij op het diepste niveau een werkblad (in word) of een applet aanklikbaar kan zijn.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE