Vaardigheden Rubric Onderzoeken en Ontwerpen

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

Achtergrond

  • uit de handleiding:

De VROO is te gebruiken als een (longitudinaal) leerlingvolgsysteem om de leerlingen regelmatig feedback te geven op hun talenten en ontwikkeling. Daarnaast kunnen de gegevens die met de VROO verkregen worden gebruikt worden om het eigen onderwijs te analyseren en te verbeteren (opbrengstgericht werken en datagestuurd verbeteren). De VROO is een doorontwikkeling van de VLOO, de Vaardigheden Lijst Onderzoeken & Ontwerpen.

Deze VLOO is in 2012 ontwikkeld door de CED-Groep (Boonstra, Gielen & Joosten, 2012) in opdracht van het Platform Bèta Techniek. In een onderzoek naar de validiteit, betrouwbaarheid en de bruikbaarheid van de VLOO in de onderwijspraktijk (Slot, 2013; Van Keulen, Slot & Boonstra, 2013) bleek dat de VLOO op veel punten voldoet, en dat er op enkele punten aanvullingen en doorontwikkelingen gewenst werden.

Verwijzingen


Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE