Vaardigheden Lijst Onderzoeken en Ontwerpen

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

Achtergrond

De Vaardigheden Lijst Onderzoeken en Ontwerpen (VLOO) is ontwikkeld door de CED-Groep in opdracht van het Platform Bèta Techniek. Het instrument is bedoeld als hulpmiddel bij het vormgeven van uw onderwijs in wetenschap en techniek. Met de VLOO kunt u in kaart brengen over welke vaardigheden op het gebied van wetenschap en techniek leerlingen van groep drie tot en met acht beschikken. Het gaat hierbij met name om vaardigheden op het gebied van onderzoeken en ontwerpen. Met behulp van de VLOO meet u algemene vaardigheden die de leerlingen bij allerlei onderwerpen kunnen gebruiken en geen inhoudelijke kennis, omdat lesinhouden voor wetenschap en techniek heel divers kunnen zijn.

Onderzoek 2015

Op dit moment wordt het schooladvies na de basisschool vooral gebaseerd op taal- en rekenvaardigheden, terwijl andere talenten buiten schot blijven, zoals het ontwerpen van oplossingen voor technische problemen. Het lectoraat Leiderschap in Onderwijs en Opvoeding van Windesheim Flevoland ontwikkelde een instrument om leraren te helpen deze vaardigheden van hun leerlingen in kaart te brengen.


Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE