VSNU

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern


Algemeen

De VSNU, vereniging van universiteiten, wordt gevormd door de veertien Nederlandse Universiteiten. De VSNU behartigt de belangen van haar leden naar kabinet, politiek, overheid en maatschappelijke organisaties. De VSNU is daarnaast een werkgeversvereniging die overleg voert met overheid en werknemersorganisaties over de arbeidsvoorwaarden van de universitaire branche (die circa 52.000 medewerkers telt). Ten slotte ontwikkelt de VSNU dienstverlenende activiteiten voor haar leden.

Missie VSNU

Het hoofddoel van de vereniging is het versterken van de maatschappelijke positie van het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. De uitvoering van dit doel ligt in handen van de 45 medewerkers van het bureau van de VSNU. Hun gezamenlijke visie is te fungeren als:

  • Speurder met een fijne neus voor relevante ontwikkelingen
  • Aanjager van vernieuwende ideeën over deze ontwikkelingen, die hij/zij aan de orde stelt bij de overheid, politiek en andere maatschappelijke actoren (nationaal en internationaal)
  • Onderhandelaar, die tevens kan bemiddelen en namens de vereniging ot afspraken kan komen
  • Dienstverlener; bekend om zijn goede service, resultaatgerichtheid en vraaggerichte aanpak


Verwijzingen

Persoonlijke instellingen
GOOGLE