Timez Attack

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

Timez Attack is een spel waarmee leerlingen tafelsommen kunnen inoefenen. Het is een prachtig spel om te zien: je bent als speler in een ondergrondse kelder opgesloten en je wilt ontsnappen. Dat is niet eenvoudig: er zijn een heleboel deuren in het kasteel. Om de deur te openen moet je diamanten oprapen die - als je ze niet snel genoeg opraapt - veranderen in een soort slakken die je dan moet vangen. De slakken gooi je tegen de deur; zij geven het antwoord op de rekensom die op de deur staat. Als de deur vervolgens openzwaait, verschijnt er een reus die je moet verslaan. Op zijn buik staan rekensommen. Beantwoord je die goed, dan is de slag voor jou, maar maak je een fout dan krijg je een harde klap en krijg je extra sommen om te beantwoorden.

timezattack.jpg

De vormgeving is mooi, de besturing gaat redelijk vanzelfsprekend. Het is niet zo dat je door het spelen van dit spel begrip krijgt van rekenen, dat je verschillende methoden aanleert om te vermenigvuldigen, dat je leert schatten wat het antwoord is enz. Het is een echt een 'drill & practice'-game, waarbij je door veel te oefenen steeds sneller gaat rekenen.

Bespreking

Timez Attack begint op een makkelijke niveau met de tafel van 2 en bouwt dit langzaam en door middel van heel herhaling op naar de tafel van 12 naarmate de speler verder komt in het spel.

Het is jammer dat het oplossen van sommen nogal abstract wordt weergegeven (er verschijnt een som op een deur of op een monster) en niet beter is verweven in de context van het spel. Daarnaast is het ook jammer dat het oplossen van de sommen abstract is (antwoorden intypen) en niet beter is geïntegreerd in de regelset. Als gevolg van deze minpunten voelen het educatieve gedeelte en het spel gedeelte niet als 1 geheel aan.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE