Through walls

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern


Inhoud

Algemeen

Een 3D meetkunde spelletje: Je ziet een vorm opgebouwd uit blokjes.

throughwalls.jpg

Je moet deze zo draaien (met de pijltjestoetsen) dat hij door een gat in de muur kan. Op een rooster zie je het aanzicht dat je moet krijgen en je ziet ook welk aanzicht je op dat moment hebt. Als de figuur goed staat en door het gat past klik je op de spatiebalk, het gat in de muur komt dichterbij en als het goed is verdwijnt je figuur erin. Je hebt beperkte tijd om het figuur in de juiste positie te draaien, dus je moet er wel over nadenken. Het is een spel met levels, de figuren worden steeds ingewikkelder.

Rekenen/wiskunde in het spel

Het is een meetkunde spel, waarbij ruimtelijk inzicht nodig is. Feedback is aanwezig in de vorm van het rooster waarop je het zowel het doelaanzicht ziet als het aanzicht dat je gedraaide vorm heeft. Dit maakt het in het begin mogelijk om via proberen de vorm in de juiste stand te krijgen. Je hebt echter beperkte tijd waardoor het zeker bij hogere levels (met complexere bouwsels) niet lukt met alleen maar proberen, daar moet je echt ruimtelijk denken.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE