Talentenkijker

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern * Talent_Binocular (english)

Inhoud

Algemeen

Talentenkijker is een gratis project - in de vorm van een lessenserie - voor groep 7 en 8 over beroepen en talenten in Wetenschap & Techniek.

Achtergrond

  • website, dec. 2013

Talentenkijker is ontwikkeld door VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek en Science Center NEMO en geeft leerlingen een beter en breder beeld van beroepen in Wetenschap en Techniek (W&T).

Tijdens de lessenserie gaan jongens en meisjes op zoek naar hun talenten, maken zij kennis met beroepsbeoefenaars uit de wereld van W&T en ontdekken zij welke talenten voor deze beroepen nodig zijn. Daarnaast biedt Talentenkijker de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een bèta/technisch bedrijf. Talentenkijker heeft als doel de stereotypering over bèta/technische beroepen en beroepsbeoefenaars te doorbreken. Bekijk voor een korte impressie van de lessenserie de instructiefilm.

Afgelopen twee schooljaren zijn ruim 1.500 basisschoolklassen met veel plezier met Talentenkijker aan de slag gegaan. Ook voor schooljaar 2013-2014 kunt u zich ook weer aanmelden voor Talentenkijker.

'Ik vind de lessen zeer aanslaan. Van de week hebben de kinderen de talentenkaarten voor elkaar ingevuld. Ze konden niet stoppen! Wat een cadeautjes kregen de kinderen van hun eigen klasgenoten en de juf!' (Leerkracht groep 7)

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE