Stichting Techniekpromotie

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern * Stichting_Techniekpromotie (english)

Inhoud

Algemeen

  • Promotie activiteiten voor PO, VO en BSO.

Achtergrond

  • van de website (september 2012)

Stichting Techniekpromotie geeft invulling aan haar missie om in de belevingswereld van alle kinderen van 4 t/m 15 jaar voldoende kwalitatieve aandacht te creëren voor techniek en wetenschap met de coördinatie van grote landelijke programma’s als FIRST® LEGO® League, Eureka!Cup en Techniek Toernooi.

De voorbereiding op de finale van de programma's start op regionaal niveau in de klas. Dichtbij scholen, leraren en kinderen. De regionale partners in Stichting Techniekpromotie zijn nauw betrokken bij de voorbereiding en sturen uiteindelijk de beste teams uit de verschillende regio’s naar de grote landelijke finale waarin de landelijke winnaars met de prijzen naar huis gaan.

Alle regionale activiteiten worden uitgerold door partners in Stichting Techniekpromotie. Delft: Science Center Delft, Eindhoven: sCoolscience en Twente: Twente Academy Young. Om kinderen een representatief totaalbeeld te bieden van techniek en wetenschap ligt een belangrijke focus op verankering in het lesprogramma. Dat kan als apart vak of als verrijking van leermethoden en –stijlen binnen andere vakken.


Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE