Skills Netherlands

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern * Skills_Netherlands (english)

Inhoud

Algemeen

  • Instelling met doel: focus op vakmanschap en het beroepsonderwijs in Nederland (imagoverbetering, talentontwikkeling en beroeps- en loopbaanoriëntatie (LOB))
  • Frankrijklaan 8a, 2391 PX Hazerswoude-Dorp , +31 172 211 120, info@skills-netherlands.nl

Achtergrond

van de website, januari 2013

  • Imagoverbetering: Het beroepsonderwijs en het vakmanschap krijgen niet altijd de waardering die zij verdienen. Wij proberen de Nederlandse maatschappij het belang van deze sectoren (wederom) in te laten zien, door deze op brede schaal te promoten.
  • Talentontwikkeling: Iedereen heeft talenten. De kunst is om te ontdekken welke talenten dit precies zijn en wat je ermee kunt doen. Skills Netherlands helpt jongeren deze talenten te ontdekken en ontwikkelen, zodat zij hier tijdens hun loopbaan profijt van zullen hebben.
  • Beroeps- en loopbaanoriëntatie: Zodra je weet waar je talenten liggen, wordt het tijd om te beslissen wat je er later in je loopbaan mee wilt gaan doen en bereiken. Het kiezen van het juiste beroep, met de bijpassende opleiding is dan nog steeds een hele klus. Skills Netherlands helpt jongeren bij het maken van deze lastige keuzes.

Het onderkennen van het belang van vakmanschap in Nederland en op internationaal niveau is ons belangrijkste speerpunt. Daarnaast richten wij ons sterk op het ontwikkelen van talent en de inzetbaarheid hiervan. Hoe kunnen wij jongeren helpen een visie te creëren voor hun eigen toekomst, zonder hun eigen belangen en talenten uit het oog te verliezen? Daarnaast werken wij hard aan het verhogen van de vaktrots onder jongeren. Wij vinden het van groot belang dat vaklui trots kunnen zijn op het werk dat zij verrichten. Als laatste werken wij hard aan de bewustwording van het bestaan van vakwedstrijden. Vakwedstrijden vormen een prima middel om jongeren enthousiast te maken voor specifieke vakgebieden binnen het (v)mbo en vormen daarnaast een prima voorbereiding op de eindexamens. Wij willen iedereen laten zien dat vakwedstrijden zowel leuk zijn, als dat ze een essentieel onderdeel van een lesprogramma uit kunnen maken.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE