Scheikunde (Algemeen)

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

Scheikunde of chemie is een natuurwetenschap die zich richt op de studie van samenstelling en bouw van stoffen, de chemische veranderingen die plaatsvinden onder bepaalde omstandigheden, en de wetmatigheden die daaruit te destilleren zijn.

Scheikunde didactiek

Chemieonderwerpen laten zich niet zo gemakkelijk communiceren. Het is een uitdaging om chemie interessant en ook begrijpelijk te maken voor publiek en voor leerlingen. Daarom start in het onderwijs het leren van scheikunde vaak vanuit contexten. Een context is een aangrijpingspunt, iets herkenbaars uit het dagelijks leven, zoals bijvoorbeeld het bakken van brood of scoobidootouwtjes. Aan de hand daarvan kun je betekenisvol leren over chemische concepten, zoals atomen, moleculen, energie of katalyse. Maar je moet natuurlijk wel de juiste context bij het juiste concept kunnen vinden. Vandaar dat de belangrijkste vraagstelling van het onderwijsonderzoek bij Chemiedidactiek gaat over een betekenisvolle koppeling tussen contexten en te leren concepten.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE