Robotica (Algemeen)

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

(Doorverwezen vanaf Robotica)
Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

Robotica is de tak van de mechatronica die zich bezig houdt met theoretische implicaties en praktische toepassingen van robots in de ruimste zin van het woord.

Presentatie 8-1-2010

  • Wintersymposium Beta en Techniek
  • Robotica ITS Labs – meisjes en jongens leren spelenderwijs regeltechniek
  • Cor de Beurs (ITS Academy & AMSTEL Instituut, UvA).

Informeel leren ontstaat veelal in de privésfeer en in ieder geval door sterke affectieve betrokkenheid bij een onderwerp. Zo hebben bouwtoestellen van de VARA veel radiozendamateurs in de zestiger jaren geprikkeld zich te verdiepen in elektrotechniek en toegepaste natuurkunde. Robotica heeft in deze tijd dezelfde potentie als trigger voor informeel leren als de radio in de vorige eeuw. Zo is er het voorbeeld van Robocup Junior, dat een competitieve leeromgeving is voor het spelenderwijs leren van een lastige, technische discipline, namelijk technische informatica en regeltechniek. In mijn lezing bespreek ik hoe die leeromgeving is opgebouwd en welke eisen je daar aan kunt stellen zodat het tegelijk informeel blijft, tot effectief leren leidt en doorgroeimogelijkheden heeft.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE