Regionale VO-HO netwerken

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

  • In Nederland zijn anno 2016 elf regionale VO-HO netwerken actief
  • Elk netwerk legt hierbij eigen accenten, afgestemd op de regionale behoeften.
  • In 2015-2016 worden ruim 43.000 leerlingen en ruim 3.000 docenten bereikt en is circa 60% van de havo/vwo-scholen lid.

Achtergrond

  • website, juni 2016

Het accent ligt momenteel op bèta en techniek. Er vindt echter een geleidelijke verbreding naar andere vakgebieden plaats. Activiteiten hebben als doelgroep VO-docenten, VO-schoolleiders, technisch onderwijsassistenten en VO-leerlingen.

Historie

De educatieve infrastructuur van de regionale VO-HO netwerken is sinds 2004 geleidelijk opgebouwd, zie Betasteunpunten.

De ketensamenwerkingen bleken cruciaal om ambities, veelal vanuit een focus op bèta en techniek, in de regio te realiseren. Nu nog steeds staat het belang van ketensamenwerking tussen VO en HO hoog op de agenda. Zo is in de Strategische agenda Hoger Onderwijs 2015-2025 te lezen dat de belangrijkste winst voor de VO-leerlingen ligt in meer samenwerking in de regio, tussen toeleverende scholen en het hoger onderwijs.


Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE