Overgang po vo

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Algemeen

Overgang po vo is een website/activiteit van de KPC-groep.

Overgang po vo levert een methodiek. Het is een draaiboek dat gaat over de periode vlak voor de overgang tot vlak erna, dus vanaf groep 7 van de basisschool tot en met de brugklas. Bij het schrijven van dit draaiboek stond steeds de vraag centraal, aan welke zaken aandacht besteed moet worden om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen. Op basis van deze vraag is een kalender gemaakt die start in groep 7. Vervolgens zijn de stappen verder ingevuld op basis van ervaringen in de praktijk.

Het bijzondere van het draaiboek is, dat het bedoeld is voor de scholen, de leerlingen èn de ouders. Uiteraard heeft elke regio, elke school, elke situatie zijn eigen invulling nodig. Daarom hopen we dat de gebruikers het draaiboek niet als een voorschrift gaan gebruiken, maar als een ideeënbron. Een bron van ideeën die de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs kan vergemakkelijken.

  • Inhoud: Een protocol rekenen voor overgang po-vo, naast de kijkwijzer overgang po-vo
  • Doelgroep: Voor leraren bovenbouw po en onderbouw vo, focus vmbo
  • Doel: Bijdragen aan een soepele overgang leerlingen po-vo op het gebied van rekenen


Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE