Open en gepersonaliseerd statistiekonderwijs

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

  • Project 1 juni 2015 tot 1 oktober 2016
  • Universiteit Utrecht
  • Met de DWO

Achtergrond

  • website, mei 2015

In bachelor-opleidingen in sociale, (bio-)medische en economische wetenschappen is statistiek een belangrijk onderdeel. Tegelijkertijd is statistiek vaak een struikelblok, omdat studenten in deze opleidingen vaak geen sterke wiskundige achtergrond hebben. In dit project wordt een aantal modules voor initieel statistiekonderwijs ontwikkeld die geschikt zijn voor studenten met uiteenlopende achtergronden. Studenten en docenten kunnen de statistiekopdrachten aanpassen aan hun behoefte en hun achtergrondkennis.

Het doel van deze gepersonaliseerde modules is om studenten in staat te stellen om hun prestaties bij de vakken statistiek te verbeteren, en om lacunes aan te vullen. Bijvoorbeeld studenten met een achtergrond in Wiskunde B missen de achtergrond die Wiskunde A biedt. Ook stelt het docenten in staat om doelgericht methoden in te richten om benodigde specifieke kennis verder te ontwikkelen.

Binnen de beoogde leerarrangementen krijgen gebruikers in een online omgeving alle aspecten van statistiekonderwijs (theorie, instructie, verwerking, toetsing en feedback) geïntegreerd aangeboden. Het leerproces zal nauwkeurig worden gevolgd en deze informatie wordt gebruikt voor het informeren van zowel student als docent over het niveau en de mogelijke lacunes, maar ook voor het evalueren en verbeteren van de leerarrangementen. De ervaringen met de leerarrangementen zullen gebruikt worden bij het ontwikkelen van varianten voor andere studierichtingen.


Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE