Number Munchers

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

Number Munchers was an educational game created by MECC to teach basic math skills in the 1980s to 1990s.

numbermunch.jpg

Bespreking

Number Munchers is een spel dat lijkt op PacMan. Je loopt op een veld met daarop sommen of getallen en het is de bedoeling dat je die opeet als ze gelijk zijn aan een bepaalde waarde, bijvoorbeeld alle sommen waarvan de uitkomst 22 is of alle getallen die een meervoud zijn van 7. Tussendoor moet je ervoor zorgen niet opgegeten te worden door een spookje.

Er zijn in de loop van de jaren talloze versies geweest van dit spel en het feit dat het nog steeds online te vinden is duidt erop dat het nog altijd bij een groep mensen in de smaak valt. Wat handig is voor het onderwijs is dat in deze versie je zelf kunt bepalen op welk niveau je wilt spelen en wat voor soort sommen je wilt doen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen of het oefenen van de tafels. Daarmee blijft het spel ook uitdagend, ook al zou ik het zeker niet willen neerzetten als enige manier om te oefenen met rekenen. Maar het is een goede afwisseling op andere manieren om te oefenen.


Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE