Muiswerk Educatief

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

  • Producent en uitgever van diagnostische computerprogramma's voor het onderwijs

muiswerk.jpg

Achtergrond

In september 2009 verschijnt het eerste rekenprogramma van Muiswerk Educatief voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de brugklassen van het voortgezet onderwijs

van de website (juli 2011)

  • Het programma leert de basis rekenvaardigheden aan: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen van hele getallen en eenvoudige breuken.
  • Maar ook schatten, afronden, het inprenten van de tafels, zinnig gebruik van de rekenmachine en het interpreteren van schaalverdelingen komen aan bod.
  • Realistisch rekenen of de traditionele methode? In het rekenonderwijs kom je niet ver als je het rekenen met grote gehele getallen niet onder de knie hebt of als je de tafels niet beheerst. Echter, als je de dagelijkse praktijk niet kunt omzetten naar duidelijke sommen dan maakt al die kennis ook weinig verschil. Getallen 1 maakt geen keuze tussen het een of het ander; zowel het traditionele rekenen als het realistisch rekenen komt uitgebreid aan bod.

Verwijzingen


Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE