Monkey Tales

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

  • computergame voor rekenen/wiskunde
  • mogelijkheden voor remediëring
  • adaptieve mogelijkheden

monkeylabs1.jpg

Achtergrond

  • van de website (20100510)

Je komt terecht in een onderaards, verlaten laboratorium. Niemand weet wat er daar gebeurt en de overheid ontkent het bestaan van het lab. Met je avatar ga je op zoek naar het geheim achter dit lab. Onderweg moet je aapjes bevrijden die vastgekluisterd zitten aan breinhelmen. Deze aapjes blijken goed wiskunde te kennen en zijn waardige tegenstanders als je wiskundige problemen moet oplossen. In het laboratorium werd er immers geëxperimenteerd met het overdragen van intelligentie tussen hersenen.

Een slimme oefeningengenerator

Ondertussen wordt er ook flink wat wiskunde geoefend. Om naar een volgend level te gaan, moeten er leuke minigames gespeeld worden. Daarin wordt de leerstof van de basisschool herhaald. Naarmate je vordert in het spel, komt er ook nieuwe leerstof (lees: oefenstof) aan bod. Hierbij volgt de game de structuur van het leerplan en de boeken VBTL (Van Basis Tot Limiet, uitgave van Die Keure) voor het eerste jaar. Er wordt zowel getallenleer als meetkunde aangeboden.

Bovendien is de game zelf ook slim: wie goed scoort, krijgt moeilijkere oefeningen aangeboden. Ben je minder goed, dan word je geremedieerd met gemakkelijkere oefennigen totdat je die onder de knie hebt. Zo start elke speler met een mix van elementaire en basisoefeningen. Afhankelijk van zijn score krijgt hij meer verdiepende oefeningen of net meer elementaire oefeningen aangeboden.

Ook wordt er een diagnose gemaakt van de zwakke punten van de speler. Is hij minder goed in breuken, dan zullen dat soort oefeningen meer herhaald worden. Monkey Labs is dus ideaal als remediëring of voor differentiatie, zowel naar tempo als niveau.


Verwijzingen

Volg Monkey Labs op hun sociale netwerksites:

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE