Math Blaster

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

Knowledge Adventure is excited to introduce Math Blaster: Master the Basics for ages 6-12. This fast-action, futuristic adventure adds up to total math success. From addition and subtraction to multiplication and division, children will build confidence, speed and accuracy in basic math skills that will stay with them long after their mission is complete.


mathblaster.jpg

With robots controlling the galaxy, the universe is counting on you to save the day! Defend the human race, and defeat the robots in a fast-paced, action-packed adventure thats adds up to total fun.

Through practice and play, prepare to achieve total math confidence and increase speed and accuracy in categories such as:

  • addition
  • subtraction
  • multiplication
  • division
  • fact families
  • problem solving
  • equivalents
  • mental math


Bespreking

Master the basics is een 3D avonturenspel dat zich afspeelt zich in een futuristische wereld waar robots ervoor hebben gezorgd dat mensen niet meer weten hoe ze moeten rekenen. Het is daarom aan de speler de taak om de mensheid te redden en de robots te verslaan. Dit doen ze door in elk level sommen op te lossen die in beeld verschijnen. Om een som op te kunnen lossen dienen spelers het level te verkennen, het getal te vinden dat het antwoord is op de som en dit getal kapot te schieten. Het bereiken van de juiste getallen wordt echter bemoeilijkt door robots die de speler aanvallen en door obstakels die de speler kapot moet schieten of waar hij over heen moet springen.

Spelers hebben de keuze uit 8 verschillende moeilijkheidsgraden aan het begin van het spel. Op het makkelijkste niveau heeft de speler slechts te maken met optellen en aftrekken met de getallen 0 t/m 8. Naarmate de moeilijkheidsgraad toeneemt doen elementen als delen en vermenigvuldigen hun intrede.

Het tempo waarmee de spelers de sommen dienen op te lossen is over het algemeen redelijk snel. Het spel is dan ook vooral bedoeld om bestaande rekenvaardigheden mee te automatiseren en niet om spelers rekenvaardigheden mee aan te leren.

Wat jammer is aan het spel is dat het oefenen van de rekenvaardigheden voornamelijk in de declaratieve laag en maar beperkt in de regelset is verwerkt.


Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE