Logo (Programmeertaal)

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

(Doorverwezen vanaf Logo)
Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* Logo_(Programming_Language) (english) * intern

Inhoud

Algemeen

Logo is een programmeertaal. Het is een leesbare adaptatie van Lisp, bedacht door Seymour Papert. Men zegt ook wel dat Logo een Lisp (list processor) zonder haakjes is. Het is tegenwoordig vooral bekend vanwege zijn Turtle Graphics.

logo.jpg

Logo is eind jaren zestig ontstaan. De bedoeling van Seymour Papert was een simpele programmeertaal te maken die speciaal geschikt was voor kinderen. Logo bestond uit een grafisch scherm waarover je de "turtle" (een cursor in de vorm van een schildpad) heen en weer kon laten lopen.

Er zijn verschillende vertalingen en varianten van Logo ontstaan in de hele wereld. Vandaag is in België en Nederland en zelfs Engeland een variant nog heel populair: Superlogo. Die is lang niet meer hetzelfde als de oorspronkelijke taal, en er zijn veel meer functies dan de oorspronkelijke taal. Kinderen en volwassenen kunnen er echt uitgebreide programma's mee maken. Er bestaan tot op de dag van vandaag ook nog andere varianten maar die zijn minder populair. Maar ondanks alles hebben alle varianten zeker één ding gemeen met het oorspronkelijke Logo: de turtle.

Logo en reken-wiskundeonderwijs

In Alcor is (door Aad Goddijn) het nodige verwerkt aan logo-mogelijkheden. Verder biedt het RekenWeb Robot en Koers, waarin basale kenmerken van Logo terugkomen.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE