Landelijk Platform Nascholing Primair Onderwijs

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

(Doorverwezen vanaf LPNPO)
Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

  • Samenwerking van hogescholen op het gebied van post-hbo opleidingen
  • Afkorting: LPNPO
  • Beheer van een Kwaliteitskeurmerk voor postinitiële opleidingen voor het primair onderwijs. Gediplomeerden worden opgenomen in een landelijk register.
  • O.a. de opleidingen Taalcoördinator, Rekencoördinator zijn opgenomen in het landelijke stelsel.

Achtergrond

O.a. door de Wet BIO onstaan nieuwe functies en taken in de school. Leraren en directeuren moeten zich voortdurend professionaliseren om onderwijs te kunnen verzorgen dat voldoet aan de eisen van deze tijd. De lerarenopleidingen voor het basisonderwijs hebben op dit terrein een belangrijke verantwoordelijkheid. De hogescholen leiden niet alleen studenten op tot startbekwame leraren, maar verzorgen ook vervolgopleidingen voor leraren en diverse andere functies in het onderwijs.

Op basis van de heldere profielen die ten grondslag liggen aan de opleidingen uit het stelsel en op basis van de toetsbare behaalde kwaliteit door de deelnemers biedt het stelsel postinitiële opleidingen een rol bij het voeren van integraal personeelsbeleid in het primair onderwijs.

Landelijk stelsel van postinitiële opleidingen

Om de kwaliteit van postinitiële opleidingen te borgen en om elke postinitiële opleiding een herkenbare plaats te geven hebben de gezamenlijke lerarenopleidingen deze opleidingen ondergebracht in een landelijk stelsel. In het landelijk stelsel postinitiële opleidingen worden alle opleidingen voor een specifieke taak of functie (met een eigen taak- of functieprofiel) ondergebracht. Ook postinitiële opleidingen voor groepsleraren met een specifiek eindniveau worden opgenomen in het landelijk stelsel.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE