JavaLogo

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Algemeen

JavaLogo is een methode van programmeren waarmee op eenvoudige wijze Java-programma's te maken zijn die grafische figuren tekenen. Het is tevens een methode waarin enkele van de belangrijke basisprincipes van het programmeren makkelijk kunnen worden uitgelegd. Hierdoor is JavaLogo zeer geschikt als educatief hulpmiddel, vooral voor mensen die willen beginnen met programmeren in Java, terwijl zij nog geen enkele programmeerervaring hebben. Het aantrekkelijke van werken met JavaLogo is dat beginner al snel tot leuke uitdagende grafische resultaten kan komen.

De aanleiding voor de ontwikkeling van JavaLogo, was de behoefte aan praktisch materiaal bij het keuzevak Informatica in de tweede fase van het HAVO en VWO. De bedoeling was een zeer praktische invulling te geven aan de vakleerdoelen die met programmeren te maken hebben.

JavaLogo is bedacht en ontwikkeld door Peter Boon. Enkele onderdelen van JavaLogo (trace-mogelijkheid en invoervariabelen) zijn ontwikkeld in samenwerking met Paul Bergervoet. Paul heeft bij de realisering van JavaLogo een belangrijke stimulerende en adviserende rol gespeeld.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE