ISOTIS

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

  • Europees project: Inclusive Education and Social Support to Tackle Inequalities in Society
  • 2016-2019

Achtergrond

  • voorjaar 2016:

Onderzoek naar maatschappelijke ongelijkheid en de rol die gezinsondersteuningsprogramma’s, voorschoolse opvang en het onderwijs kunnen spelen in het terugdringen van deze ongelijkheid.

De hoogleraar Paul Leseman, Pedagogiek, betrokken bij dit onderzoek vanuit de UU, stelt dat ongelijkheid al heel vroeg ontstaat en dat het grote gevolgen heeft voor het latere leven: voor welzijn, gezondheid, arbeidsmarktkansen, inkomen, participatie. Leseman: “Ongelijkheid leidt tot tweedeling en polarisatie in de samenleving. Om te weten hoe we deze ongelijkheid in de samenleving kunnen tegengaan, beginnen we met onderzoek naar de situatie in de gezinnen, zowel in grote migrantengemeenschappen als in de traditionele autochtone arbeidersklasse. We doen dit onderzoek in verschillende landen, en met gerenommeerde onderzoekers van 16 verschillende Europese partneruniversiteiten.”


Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE