Hans de Wup

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

Hans de Wup is een game. Het spel is gemaakt met GameMaker in het kader van de wedstrijd 'Make-a-Game' (door leerlingen 5 vwo).

Het is niet het schoolvoorbeeld van een goede game, maar het laat zien wat je met GameMaker kunt maken.

Beschrijving

Het doel

Je speelt als Hans de Wup. Hans is een jongen die in de eerste klas op Het Georgi College zit. Het is jouw taak is om Hans de Wup door de lokalen van de school te leiden op zoek naar leraren, boekenkasten en leerlingen om wiskunde te leren, zodat Hans de proefwerken kan maken. Als je een fout hebt bij het proefwerk, moet je de vraag opnieuw maken. Als je het helemaal goed hebt, mag je het volgende proefwerk maken, totdat je ze allemaal gehad hebt.

Het spel

Je kunt Hans de Wup bewegen met de pijltjestoetsen. Als je met iemand wil praten of informatie wil hebben, loop je ernaar toe en druk je op enter. Om lokalen in of uit te gaan moet je tegen de mat aanlopen. Om een trap op of af te lopen, moet je tegen het trappengat aanlopen.

Het einde van het spel

Het spel is afgelopen als je alle proefwerken gehaald hebt. Je hebt dan alle stof gehad van de eerste klas op Het Georgi College. Je kunt je dan de wiskundige van Het Georgi College noemen.

De toelichting door de leerlingen

Onze game (Hans de Wup) zou gespeeld moeten worden omdat je ervan kunt leren, namelijk voor het vak wiskunde, en aangezien je wiskunde nodig hebt voor heel veel studies (bijvoorbeeld voor de geneeskunde of techniek) en later ook voor verschillende beroepen. Hans de Wup is een leuk en educatief spel, bedoeld voor leerlingen van de brugklas, met name voor havo-1 en vwo-1. Het zal hen op een leuke manier helpen om de “kunst van de Wiskunde te leren”.

  • Enter - Praten met karakters (leerlingen, leraren, theorie)
  • Shift - Antwoorden op een vraag/proefwerk
  • Escape - Hoofdmenu
  • Pijltjestoetsen - Bewegen, Hans laten lopen

Het samenwerken ging heel goed, met Karst als projectleider, hoewel er op het einde veel spanningen ontstonden. Alexander was een beetje back-up baas. Sandra en Lisanne hebben de eerste paar weken goed gewerkt aan de karakters (leerlingen, leraren) en objecten (tafels, stoelen, boekenkasten, etcetera). Alexander en Karst waren er voor het programmeren van het hele spel, en alles in elkaar zetten. We hebben expres niet voor gml gekozen, omdat we het programma Paint hebben gebruikt om de sprites te maken voor bijvoorbeeld de leraren, leerlingen en sommige objecten. Niels ontwierp de levels (ofwel de klaslokalen). In het begin heeft Karst eigenlijk niet veel gedaan, behalve een PacMan spel aanpassen, en in het einde hebben Lisanne en Sandra niet veel gedaan. Doordat zij iets te laat inleverden ging het op het eind best hectisch met het spel. Uiteindelijk hebben vooral Alexander en Karst thuis nog heel veel gewerkt, namelijk zo’n 21 uur. Omdat Sandra en Lisanne niet om kunnen gaan met Gamemaker, hebben zij niets meer gedaan. Niels heeft nog wat objecten en sprites gemaakt, en dit verslag.

Verwijzingen

Games artikel Nieuwe Wiskrant

Versies van dit document

20060517, wikiteam

Persoonlijke instellingen
GOOGLE