Grote Rekendag voor de pabo

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

De Grote Rekendag is een activiteit voor de basisschool. Lerarenopleidingen basisonderwijs krijgen echter ook de gelegenheid de Grote Rekendag op de eigen opleiding vorm te geven. In 2009 doen zij dit op een zelf te kiezen datum in de maand maart.

Thema

Het thema van de Grote Rekendag in 2009 is ‘Waar voor je geld’. Tijdens de Grote Rekendag komen allerlei uitdagende opdrachten rond het thema ‘geld’ aan de orde. Het gaat daarbij niet louter om het rekenen met geld, maar bijvoorbeeld ook om de verspreiding van geld, de opbouw van het geldsysteem en het vormgeven van geld.

Uitwerking opleiding

Op de opleiding wordt dit thema uitgewerkt in

  • uitdagende opdrachten voor studenten, als manier om te werken aan de eigen gecijferdheid of als instap voor het overdenken van de didactiek rond rekenonderwijs,
  • overdenken van didactische eigenaardigheden van geld,
  • het voorbereiden van de Grote Rekendag op de stageschool,
  • de Grote Rekendag als onderwerp in een (actie)onderzoek.

Praktisch

Bij alle invullingen van de Grote Rekendag op de pabo kunnen opdrachten gebruikt worden die voor de Grote Rekendag voor basisscholen zijn ontworpen. Studenten kunnen deze opdrachten voor € 10 aanschaffen op cd-rom (zo lang de voorraad strekt).

Verwijzingen


Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE