Grote Rekendag 2008

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

screenshot_color_nl.jpg

Achtergrond

De Grote Rekendag is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen, waarop alles in het teken staat van rekenen! Voor alle groepen van de basisschool zijn activiteiten ontwikkeld rondom een jaarlijks wisselend thema. Tijdens de Grote Rekendag vinden er in de groepen tal van activiteiten plaats rond het thema van het betreffende jaar.

Thema

In het basisonderwijs komen kinderen geregeld met tijd in aanraking. Dat gebeurt onder meer in de reken-wiskundeles, als het om het klokkijken gaat. Maar het klokkijken is zeker niet het enige moment dat het onderwerp tijd aan de orde is. Dat gebeurt bijvoorbeeld als kinderen ervaren dat sommige dingen lang duren en andere maar heel kort, terwijl het toch om dezelfde tijdsduur gaat. Kinderen werken ook aan tijd wanneer ze met tijdmeetinstrumenten werken of die zelf ontwerpen. Verder leren kinderen in de bovenbouw dat er tijdverschillen op aarde zijn en hoe die te verklaren zijn. De zesde Grote Rekendag laat zien dat veel van deze tijd die op de basisschool aan de orde is, ook de ‘tijd’ van rekenen-wiskunde is en dat het beschouwen van tijd vanuit rekenen-wiskunde kinderen verder helpt bij het leren van wat er aan tijd allemaal te beleven is.


Verwijzingen

Literatuur


Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE