Grote Rekendag 2006

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

screenshot_color_nl.jpg

Achtergrond

De Grote Rekendag is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen, waarop alles in het teken staat van rekenen! Voor alle groepen van de basisschool zijn activiteiten ontwikkeld rondom een jaarlijks wisselend thema. Tijdens de Grote Rekendag vinden er in de groepen tal van activiteiten plaats rond het thema van het betreffende jaar.

Thema

In de onderbouw speelt de Grote Rekendag zich af in het grote getallenbos. In dat bos staan bijzondere bomen, wonen getallen en andere dieren. In het middenbouwproject stond een circuit met activiteiten rond getallen centraal. De leerlingen doen in kleine groepjes verschillende opdrachten rond getallen, zoals uitzoeken welke vormen getallen kunnen aannemen, op zoek gaan naar bijzondere getallen, schatten van aantallen. In de bovenbouw besteden we aandacht aan bijzondere getallenreeksen in de natuur. De beroemde reeks van Fibonacci staat hierbij centraal. De kinderen gaan eerst zelf op onderzoek uit, bijvoorbeeld door te meten aan hun eigen lichaam. Zo ontdekken ze regelmaat in verhoudingen.

Literatuur

Verwijzingen


Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE