Flying Gonzo

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Algemeen

beschrijving: Dit spel van Funnygames is een schietspel waarbij je gonzo (een soort sesamstraat figuur) uit een kanon in een bak water moet schieten door het kanon onder de juiste hoek en met de juiste kracht in te stellen. Je krijgt 4 pogingen en haalt een score.

hoe spelen?: De hoek kan worden ingesteld met een draaischijf, die lijkt op een soort kompasroos, de waarde staat dan als een getal en je ziet ook de hellingshoek van het kanon. De kracht (voltage)is een waarde die via pijltjes kan worden verhoogd of verlaagd. Het kanon en de bak zijn niet tegelijk in beeld, wat richten lastiger maakt. Wel kun je even kijken waar de bak staat, het beeld schuift dan naar de bak en weer terug naar het kanon.

wiskunde? : Met het instellen van de schiethoek is wat raars aan de hand. De draaischijf lijkt ingedeeld te zijn en daarmee wordt gesuggereerd dat elke 'plek' op de schijf overeenkomt met een specifieke ovreenkomstige hoek, dat is echter niet waar. De schijf bepaalt de relatieve draaing. De hoek van het kanon is wel 'echt' en de waarden tussen 10 en 65 zijn zo te zien echt in graden. Een beetje wiskunde dus, wat voor leerlingen wel expliciet moet worden gemaakt. Het voltage loopt van 35 tot 100 (vast te stellen door naar de uitresten te scrollen). Het spel blijkt een en ontdekkingstocht te zijn naar hoe hoek en kracht samen in een subtiel samenspel de afstand bepalen. Trial and improve.

leuk? : Ik vind van wel, een aantal kinderen (ca 8 jaar) ook. Grappige vormgeving, eenvoudige bediening je wordt al spelend steeds beter in het inschatten van juiste hoek en kracht.

rapport door monica wijers

Verwijzingen

http://www.funnygames.nl/spelletjes/2537.html

Persoonlijke instellingen
GOOGLE