Echochrome

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Algemeen

Echochrome is a puzzle game created by Sony's JAPAN Studio. Gameplay involves a mannequin figure traversing a rotatable world where physics and reality depend on perspective. This concept is inspired by M. C. Escher's artwork. The game is based on the OLE Coordinate System developed by Jun Fujiki—an engine that determines what is occurring based on the camera's perspective.

echochrome.jpg

In Echochrome staat het ontdekken van het juiste perspectief centraal. Het puzzelspel ziet er bedrieglijk eenvoudig uit, maar kan verduiveld lastig zijn. Het uitgangspunt is heel simpel. Op het scherm is niets meer te zien dan een zwevende constructie van witte balken tegen een spierwitte achtergrond. De speler kan de hele constructie alle kanten op draaien, en daarmee is zo’n beetje de actie in het spel samengevat. Over de zwevende balken loopt de hoofdrolspeler uit het spel, de zogenaamde mannequin.

De regels doen denken aan het werk van Escher, waar mannetjes op allerlei onmogelijk verbonden trappen lopen:

  • De wet van de perspectiefwijziging - als twee gescheiden looppaden elkaar lijken te raken, dan gebeurt dat ook.
  • De wet van de perspectieflanding - als twee paden zich boven elkaar lijken te bevinden, dan bevinden ze zich daar ook.
  • De wet van het perspectief-bestaan - als het gat tussen twee paden aan het zicht is ontrokken en de paden lijken met elkaar verbonden, dan zijn ze dat ook.
  • De wet van de perspectiefverdwijning - als een gat aan het zicht is onttrokken, bestaat het niet.
  • De wet van de perspectiefsprong - als een mannequin springt, landt hij op het vlak dat er zich boven lijkt te bevinden.

overgenomen van tweakers.net

Verwijzingen

Versies van dit document

  • 20080715, fiteam, uitgebracht op sony psp, de wiskundemeisjes schreven er in oktober 2007 al over. Het is, voor mensen zonder psp, ook te bekijken via een youtube filmpje.
Persoonlijke instellingen
GOOGLE