DropSum

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Algemeen

DropSum is een spelletje waarbij getallen naar beneden vallen in een rooster, het doel is steeds rijtjes te maken waarvan de som 9 is. De getallen waarmee je 9 maakt veranderen van kleur, eerst worden ze geel, dan blauw, dan rood en tenslotte verdwijnen ze. Net als bij tetris moet je zorgen dat het speelveld niet volloopt. Met combos kun je veel punten halen. Je kunt verschillende spelsoorten kiezen met of zonder tijd. Aan het eind worden je resultaten geanalyseerd en krijg je op een bijzondere manier informatie over je 'brain size' en je snelheid.

dropsum.jpg

Er komt niet heel veel rekenen bij kijken, het gaat erom rijtjes getallen te maken die samen 9 zijn. Om veel punten te halen en lang te kunnen spelen is het wel nodig strategisch te spelen en vooruit te denken. Op de site Jay is Games is een uitgebreide bespreking dan DropSum te vinden.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE