DreamBox Learning K-2 Math

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

Dreambox Learning K-2 is een web-based avonturenspel waarin spelers bepaalde rekenconcepten leren door meer dan 100 verschillende spelletjes te spelen. Door het spelen van deze spelletjes ontwikkelt er zich bovendien een verhaallijn.

Mini-game

Het spel is een raamvertelling met veel kleine spelletjes daarbinnen.

dreambox_mini_game_2.jpg

Voorbeeld van een mini-game uit Dreambox

Bespreking

Een van de belangrijkste speerpunten van de game is dat de spelervaring zo persoonlijk mogelijk zal worden gemaakt. De rekenspelletjes, het speltempo, de spelkarakters, de avonturen die de spelers meemaken, de hints en de uitleg zullen allemaal toegespitst zijn op de persoon die speelt.

dreambox_gegevens.jpg

Een ander belangrijk speerpunt is dat het spel continu de progressie van de skills van de speler bijhoudt en op basis hiervan de content van de rekenspelletjes bepaalt. Als de speler dus slecht presteert dan zal de moeilijkheid van de mini-games pas gaan toenemen zodra de skills van de speler zijn toegenomen.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE