Digitz

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

Dit spel te vinden op spele.nl is een van de spellen van Wellgames.

digitz.jpg

Digitz spelen

Je speelt Digitz op een speelveld met vakjes. In een deel van die vakjes staan cijfers 1 t/m 9. Andere vakjes zijn leeg. Door cijfers te verplaatsen (alleen over lege vakjes) moet je zorgen dat je rijtjes krijgt die opgeteld een gegeven doelgetal zijn. Als dat zo is verdwijnen die getallen. Doel is het bord leeg te spelen. Maak je met een zet het doelgetal niet dan komen er in een deel van de lege vakjes cijfers bij. Zo wordt bewegen steeds lastiger.

In dit spel is het rekenen simpel. Maar het spel is toch interessant omdat je ook moet letten op de bewegingsmogelijkheden en omdat je het doelgetal met zoveel vakjes mag maken als je wilt, bijvoorbeeld ook in twee richtingen tegelijk. Hoe beter je dat lukt, hoe meer vakjes je leeg speelt.

Er is een mutiplayer versie van het spel waarbij je steeds een tegenstander treft. Je hebt hetzelfde speelveld en ziet de acties van je tegenstander. Je moet ook de tijd in de gaten houden, want wie het veld het eerst leeg heeft krijgt ook de punten van de tegenstander erbij.


Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE