Delta (project)

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Algemeen

Delta is ontwikkeld om een koppeling tot stand te brengen tussen ruimtevaart en het (school)leven van alledag. Delta maakt leerlingen bewust van de belangrijke technische en wetenschappelijke ontwikkelingen in ruimtevaart en de invloed daarvan op het dagelijkse leven; denk aan het vergaren van nieuwe kennis over de natuur en het menselijk lichaam of het ontwikkelen van nieuwe medicijnen en materialen (zoals bijvoorbeeld fleece).

Delta hoopt al spelenderwijs een kiem te leggen voor het kiezen van een vak in wetenschap of techniek.

Delta en Esero organiseren drie keer per jaar een workshopdag op verschillende locaties in Nederland, zoals Space Expo, Artis, Planetarium en NEMO. Ze zijn bedoeld om leerkrachten (basisonderwijs, met zwaartepunt 5/8) te stimuleren om wetenschap- en techniek-onderwerpen in de klas te behandelen. De workshops hebben altijd een ruimtevaart- (of sterrenkunde-)thema, omdat dit onderwerp bij uitstek geschikt is jongeren te inspireren voor wetenschap en techniek.


Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE