Deal or no deal

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

De bekende tv-programma’s 'Miljoenenjacht', en ‘Deal or No Deal’ (worden uitgezonden op rtl) zijn ook verkrijgbaar als bordspellen. In één van de 20 koffertjes heeft de bank het hoogste bedrag van maar liefst 250.000,- euro gestopt. In de andere 19 koffertjes zitten bedragen uiteenlopend van 1 euro tot 125.000 euro.

Niveau

Dit spel is geschikt voor groep 7 en 8, vanwege de inschatting die gemaakt moet worden door de speler die fungeert als ‘bank’. Deze speler moet namelijk een bedrag bieden, na het openen van een aantal koffers. Dit bedrag moet door de bank zelf worden ingeschat door rekening te houden met de kans die de speler heeft op het hoogst nog in het spel aanwezige bedrag. Het bod moet daarnaast een serieus bod zijn, zodat de betreffende speler wordt verleid af te haken, door in te gaan met het bod van de bank.

Dit spel is echter ook geschikt voor groep 5 en 6, wanneer de leerkracht de taak van de bank op zich neemt. U doet dan na een aantal koffers een bod voor de spelers wat reëel is ten opzichte van de koffers die nog over zijn.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE