De Uropas

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

Dit is een gratis pas die aangevraagd kan worden voor leerlingen uit groep 3 t/m groep 8 uit de provincie Utrecht. De Uropas is een jaar geldig en kan worden besteedt bij 54 deelnemende ‘attracties’. Onder attracties worden verstaan: musea, kerken / monumenten / forten / kastelen, theater, creatieve workshops, sportieve activiteiten, rondleidingen en activiteiten met dieren.

Werkwijze

De leerlingen ontvangen bij aanvraag van een Uropas ook Urobiljetten (de Uro’s). Deze speciaal voor de provincie ontworpen bankbiljetten geven de kinderen, en eventueel ook hun begeleiders, korting of zelfs gratis toegang tot een museum, een attractie of een voorstelling.

Nut

De leerlingen worden op deze manier bewust gemaakt over de kosten die verbonden zijn aan een ‘attractie’, zo krijgt iedere leerling een aantal Uro’s en is het de bedoeling dat de leerling zelf beslist aan welke attractie hij deze Uro’s besteed. Uiteraard kan er ook met een hele groep leerlingen naar één bepaalde attractie worden gegaan. De leerlingen betalen echter wel met hun eigen Uro’s de attractie!

Hierdoor leren kinderen niet alleen met geld omgaan, maar doen zij ook ervaring op met het maken van keuzes, aangezien je je geld maar één keer kunt uitgeven! Daarnaast maken de Uro’s het voor de leerlingen mogelijk om goedkoop tot in veel gevallen gratis verschillende activiteiten te doen die zij zelf leuk vinden. Op deze manier wordt ook gestimuleerd dat kinderen eerder en gemakkelijker bijvoorbeeld een museum, theater of monument bezoeken.

Verwijzingen

Op de site zijn veel attracties te vinden die aan de hand van een klein aantal Uro’s gratis te bezoeken zijn voor de leerlingen en soms ook de begeleiders, wat dat betreft alleen al een aanrader!


Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE