Centre for Academic Teaching UU

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

Een onderdeel van de Universiteit Utrecht

Achtergrond

  • persbericht, mei 2017

De Universiteit Utrecht investeert in de professionalisering van docenten en in de waardering voor onderwijs en docentschap. Een nieuw op te richten Centre for Academic Teaching, waarin alle leergangen en professionaliseringstrajecten voor docenten worden gebundeld, is hier een voorbeeld van.

Het Centre for Academic Teaching zal in elk geval uitvoering geven aan het nieuwe Teaching Fellow-programma, dat per 1 januari 2017 van start ging. Doel van het nieuwe programma is het versterken van het onderwijskundige leiderschap door uitbreiding van het aantal hoogleraren met een onderwijsprofiel. Ook wil het programma een stimulans zijn voor onderwijsinnovatie en excellentie in het onderwijs en zo bijdragen aan de verdere verhoging van de kwaliteit van het onderwijs in de universiteit. Jaarlijks kunnen maximaal vijf Fellows worden toegelaten na een selectieprocedure tot een programma van drie tot vijf jaar dat eindigt na een positieve eindbeoordeling in een voordracht tot hoogleraar.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE