CODI

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

  • Nascholingsprogramma voor docenten die informatica geven in het voortgezet onderwijs
  • Gestart in 1998 toen informatica een regulier schoolvak in de bovenbouw van havo en vwo werd.

Achtergrond

Op 30 april 2007 is formeel het Consortium Omscholing Docenten Informatica (CODI) beëindigd. De taak van dit Consortium was om zittende docenten met een eerstegraads bevoegdheid om te scholen tot een eerstegraads bevoegde docent informatica.

Consortium CODI bestond uit acht universiteiten en vier hogescholen. De leiding van dit Consortium werd gevormd door de Open Universiteit Nederland, de Universiteit Twente en de Fontys Hogescholen. Voorzitter was al die tijd Bert Zwaneveld, bij de start van CODI werkzaam bij de faculteit Informatica, sinds 2004 hoogleraar bij het Ruud de Moor Centrum.

Cursisten CODI CODI heeft in zijn bijna tienjarig bestaan 369 docenten, verdeeld over vier tranches, als cursist gehad. Van hen zijn er 336 geslaagd. Dat betekent een slagingspercentage van 91. Informatica is een keuzevak in de bovenbouw havo/vwo dat via het schoolexamen wordt afgesloten. Scholen zijn niet verplicht het vak aan te bieden. Bijna 60% van de scholen biedt informatica aan.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE