Brain Training

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Algemeen

"Dr. Kawashima's Brain Training: Hoe oud is jouw brein?"

Braintraining is een spel voor de Nintendo DS dat uit verschillende woord-, reken- en herkenningspuzzels bestaat die speciaal ontworpen zijn om de hersenen van de speler actief te houden. Bij het oplossen van de puzzels draait het allemaal om snelheid; hoe sneller je de puzzels oplost des te beter je uiteindelijke score zal zijn. Deze score is weer van invloed op je virtuele hersenleeftijd. Spelers beginnen met een hoge hersenleeftijd die langzaam zal afnemen naarmate je hoge scores behaald met de spelletjes. Deze virtuele hersenleeftijd motiveert de speler om het spel vaker te spelen.

Hieronder volgen 2 voorbeelden van Brain Training rekenpuzzels:

  • Op het linkerscherm van de Nintendo Ds verschijnen omstebeurt 20 sommen als 14 + 35 = ? Hierbij worden optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen voortdurend met elkaar afgewisseld. Het rechterscherm wordt gebruikt om het antwoord op te schrijven met de stylus. De uiteindelijke score wordt gebaseerd op het aantal sommen dat de speler goed heeft beantwoord. Er is ook een optie waarbij de speler binnen een bepaald tijdslimiet zoveel mogelijk sommen moet zien op te lossen.
  • Op het linkerscherm van de Nintendo Ds zweven meerdere getallen rond, welke verschillende kleuren hebben en variëren in gedrag. De speler moet vervolgens binnen een tijdslimiet zoveel mogelijk vragen beantwoorden als ‘Hoeveel blauwe nummers zijn er?’. Het rechterscherm wordt weer gebruikt om het antwoord op te schrijven met de stylus. De uiteindelijke score wordt gebaseerd op het aantal goede antwoorden.

Brain Training is redelijk abstract aangezien spelers voornamelijk bezig zijn met het opschrijven van antwoorden op sommen. Aangezien de nadruk bij Brain Training op snelheid ligt is het spel vooral bedoeld om rekenvaardigheden mee te trainen (automatiseren). Brain Training legt geen rekenconcepten uit aan de speler.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE