Blue World

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

Blue world is een productie van IJsfontein in opdracht van postbank


plaatje.jpg

plaatje2.jpg

plaatje3.jpg

Spelenderwijs omgaan met geld

Op basis van dit eenvoudige maar doeltreffende concept leert het kind in de Blue World spelenderwijs omgaan met geld, zowel met 'echte' munten en biljetten als met giraal geld. Het kind leert ook calculeren want in de Blue World kun je punten verdienen en die tellen als saldo.

In de winkel betaal je je spullen met je punten. De snackbar is lekker duur gemaakt, maar Numa gaat daar toch helemaal vanzelf naar toe als je er te dicht in de buurt komt. Dat is geen wonder want het is een snackbar voor leeuwen. Hij eet dan in 5 seconden voor 75 punten dus je kunt maar beter met je hulpje met een grote boog om die eetmagneet heen lopen.

De winkel bevat allerlei spullen om je caravan mee in te richten, van een vloerkleed tot een vlees-etende plant. En voor die laatste moet je natuurlijk een potje vliegen kopen, anders gaat die plant dood. Smakken aan tafel mag niet maar de vleesetende plant smakt vermakelijk zodra hij een vlieg te pakken heeft.


Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE